Projecten
Scheepswerf de Enterse Waarf programma uitvoering
Aanvrager: De Regionale Stichting Enterse Zomp
Waar: Enter
Meer informatie: www.entersezomp.nl

Projectomschrijving
Het project ‘De Enterse Waarf’ is gericht op de creatie van een historische scheepswerf aan de Lee in Enter. Op de werf kunnen bestaande en nieuw te bouwen zompen (oude vaartuigen, die met name ten oosten van de IJssel werden gebruikt) worden onderhouden dan wel gebouwd. Er komen een werkplaats en hellingbaan, en bezoekers worden geïnformeerd via de bijbehorende multifunctionele bezoekersruimte. Het project sluit nauw aan bij de geschiedenis van het dorp Enter, dat in de 17e, 18e en 19e eeuw een reputatie had op het gebied van scheepsbouw en Reggevaart met de unieke Enterse zompen.

 
Meester van de Beesten
Aanvrager: Stichting werkgroep Fedor van Kregten
Waar: In en rondom Wierden
Meer informatie: www.fedorvankregten.nl

Projectomschrijving
Fedor van Kregten (1871-1937) was een kunstschilder die beschikte over een eigen atelier in Notter. Daarin werkte hij de natuurschetsen en dierstudies uit die hij maakte in de omgeving van Wierden. In 1906 vestigde hij zich in Den Haag, van daaruit bezocht hij regelmatig zijn vorige woonplaats. Ondanks een teruggetrokken bestaan, waarin weinig plaats was voor een sociaal kunstenaarsleven, heeft Fedor van Kregten met zekere regelmaat geëxposeerd en dreef hij zaken via de kunsthandel. Het project ‘Meester van de Beesten’ – Fedor van Kregten is ontstaan doordat enkele Wierdenaren nieuwsgierig naar de schilder waren geworden. Zij hebben elkaar gevonden en in 2009 de stichting ‘Fedor van Kregten’ opgericht. De Stichting organiseert een cultureel platform in Wierden, dat als oogmerk heeft het leven en werk van Fedor van Kregten onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

 
Kinderboerderij Dondertman: spelend leren
Aanvrager: Stichting kinderboerderij Dondertman
Waar: Holten
Meer informatie: www.kb-dondertman.nl

Projectomschrijving
Kinderboerderij Dondertman in Holten biedt laagdrempelige voorzieningen tegen een bewust lage prijs. Naast dieren heeft de kinderboerderij onder meer een restaurant met terras, verschillende speelmogelijkheden en activiteiten. Het prachtig gelegen en deels beboste terrein grenst aan een aantrekkelijke en druk bereden fietsroute. De grote aantallen bezoekers van de kinderboerderij leveren een aanzienlijke bijdrage aan de toeristisch-recreatieve sector van de gemeente Rijssen-Holten. Dondertman is een vrijwillig initiatief en wordt gerund door vrijwilligers. Zodoende heeft de kinderboerderij ook een sociale functie. De aanwezige gebouwen en speeltoestellen op het terrein zijn verouderd. Om de gewenste toeristisch-recreatieve, sociale en educatieve rol te blijven vervullen en optimaliseren, is een kwaliteitsverbetering noodzakelijk.

 
Toeristisch Bureau Hellendoorn: Samenwerken is elkaar versterken!
Aanvrager: Stichting Toeristisch Bureau Hellendoorn
Waar: Nijverdal
Meer informatie: www.vvvhellendoorn.nl

Projectomschrijving
De Hellendoornse toeristische sector bundelt de krachten binnen het ‘Toeristisch Bureau Hellendoorn (TBH)’. Dit is een nieuwe organisatie met professionele krachten, waarin toeristisch-recreatieve ondernemers, VVV, horeca, middenstand en organisaties zijn samengebracht. De toeristisch-recreatieve ondernemers hebben zich bovendien verenigd in de ‘Vereniging van Hellendoornse Ondernemers Recreatie en Toerisme (HORT)’. Het TBH gaat in samenwerking met het veld diverse activiteiten en projecten opzetten teneinde toeristen en recreanten een aantrekkelijk vakantieklimaat te bieden.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 6
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.