Projecten
Leg je vinger op het verleden

Aanvrager:

Vereniging Historische Kring Hellendoorn  Nijverdal, mede namens:
Hellendoorn en Stichting Vrienden van Korenmolen De Hoop Hellendoorn
Bibliotheken in de gemeente Hellendoorn, Stichting Old Heldern/De Noaberschop. Toeristisch Bureau


Waar: Hellendoorn Nijverdal
Meer informatie:

website

Projectomschrijving
De samenwerkende partijen willen informatie over het cultureel erfgoed in de gemeente Hellendoorn op een laagdrempelige en moderne manier digitaal ontsluiten voor een breed publiek, zowel jong en oud, als inwoner en toerist. Door de samenwerking met de bibliotheken hoopt men de doelgroep jongeren gerichter te bereiken.

 
Zonnepanelen bij agrariërs in West Twente

Aanvrager:

9 agrarische ondernemers uit de gemeente Wierden

Waar: Wierden, Hoge Hexel, Enter
Meer informatie:

Website

Projectomschrijving
Het gezamenlijk aanschaffen en installeren van zonnepanelen bij 9 agrariërs uit Wierden.

 
Ontmoetingscentrum West-Twente
Aanvrager: Stichting Paardrijden voor gehandicapten ‘t Zoekerveld
Waar: Enter
Meer informatie: www.zoekerveld.nl

Projectomschrijving
Uitbreiding van de activiteiten noodzaakt stichting ‘Paardrijden gehandicapten ’t Zoekerveld’ om de manege te verhuizen. Dit biedt de mogelijkheid om in samenwerking met verenigingen, scholen, VVV, zorginstellingen en andere organisaties een ontmoetingscentrum voor de regio West-Twente te realiseren. Het is de bedoeling dat het een plek wordt waar mensen uit de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden en de omliggende gemeenten elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast biedt het een rust- en ontspanningsplek voor dagrecreanten. De activiteiten zijn ook nadrukkelijk op mensen met een beperking gericht.

 
ICBH: recreatie, educatie en bezinning
Aanvrager: Stichting Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten
Waar: Holten (Holterberg)
Meer informatie: www.canadesebegraafplaatsholten.nl

Projectomschrijving
De Canadese Begraafplaats bij Holten trekt jaarlijks circa 80.000 nationale en internationale bezoekers. Voor de volgende generatie(s) is het van belang dat de gedachte aan de Tweede Wereldoorlog - en met name de bevrijding - levend gehouden wordt. De bouw van een informatiecentrum bij de Canadese Begraafplaats Holten maakt regionale cultuurhistorische bronnen over deze periode voor een breed publiek toegankelijk. Het te bouwen informatiecentrum krijgt de veelzeggende naam ‘For all generations’.

 
Veterinair kenniscentrum en opleidingscentrum hoefsmid
Aanvrager: Dierenkliniek Den Ham BV
Waar: Den Ham
Meer informatie: http://www.dierenkliniekdenham.nl

Projectomschrijving
De opzet van een educatie- en onderzoeksprogramma door dierenkliniek Den Ham in samenwerking met drie universiteiten en een Duitse dierenkliniek. Dit moet resulteren in een dierenzorg- en welzijnscentrum van belang en omvang, dat past in de landelijke setting van de regio en dat aansluit bij de marktvraag. De kliniek wil zich specialiseren in onderzoek en behandelingen van paarden. De kliniek is een bron van kennisverwerving, met opleidingsplaatsen, stageplekken en mogelijkheden voor het postacademische onderwijs. Uitbreiding van oppervlakte en werkzaamheden brengt een groei van primaire en secundaire werkgelegenheid met zich mee.

 
Digitaal Tafelen
Aanvrager: Gemeente Rijssen-Holten namens het Samenwerkingsverband Erfgoed Rijssen-Holten
Waar: Rijssen en Holten
Meer informatie: www.erfgoedrijssenholten.nl

Projectomschrijving
De oudheidkamer ‘Riessen’ en de oudheidkamer ‘Hoolt’n’ willen hun erfgoed gezamenlijk op een laagdrempelige manier digitaal ontsluiten voor iedereen met interesse voor of kennis van het verleden van Rijssen, Holten en omgeving. Binnen het project worden educatieve programma’s gestart die zowel op de schooljeugd als op ouderen gericht zijn. Waar mogelijk wordt getracht beide leeftijdsgroepen gezamenlijk te betrekken.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 6
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.