Waar is Leader West Twente?

LEADER in Overijssel

In Nederland zijn ongeveer 30 à 35 LEADER-gebieden ingesteld. Binnen de provincie Overijssel zijn 6 LEADER-gebieden actief:

West Twente: gemeenten Twenterand, Rijssen-Holten, Wierden, Hellendoorn (paars)

Zuid Twente: gemeenten Almelo, Borne, Hengelo, Enschede, Haaksbergen,
Hof van Twente

Noordwest Overijssel: gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland

Noordoost Overijssel: gemeenten Staphorst, Hardenberg, Ommen, Dalfsen

Noordoost Twente: gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal

Salland: gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe

LEADER West Twente

Het gebied van LEADER West Twente wordt aan de oostzijde begrensd door de stedenband (Netwerkstad) Twente, in het westen door de Sallandse Heuvelrug en aan de zuidzijde door de regio Zuid-Twente. Het gebied heeft een oppervlakte van 436 km2 en is nagenoeg geheel niet-verstedelijkt. Het kan enerzijds worden gekarakteriseerd als ‘landbouwgebied met intensief grondgebruik’ (rundvee-, varkens- en pluimveehouderij) en anderzijds als ‘gebied met een kwalitatief hoogwaardige natuur’.

Twente kent een grote verscheidenheid aan landschapstypen, die vaak verrassend goed in stand zijn gehouden. Het westen van de regio kenmerkt zich door de combinatie van kleinschalige landbouw, veenontginningen nabij Vriezenveen, en schitterende bos- en heidegebieden, zoals de Holterberg en het beekdal van de Regge. De natuur is bijzonder; niet voor niets is de Sallandse Heuvelrug aangewezen als Nationaal Park en vallen het Wierdense Veld en de Engbertsdijksvenen onder Natura 2000.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.