Zomp met botenloods Hellendoorn
Aanvrager: Stichting Zomp Enter
Waar: Langs de Regge bij Hellendoorn
Meer informatie: www.entersezomp.nl

Projectomschrijving
Door de Stichting Zomp Enter is in een samenwerkingsverband voor Hellendoorn in 2013/2014 een Zomp en Botenloods gebouwd. Deze Stichting heeft eerder in eigen beheer een Zomp gebouwd voor Rijssen (de Regt door Zee) en een Zomp (de Vriendschap) voor Enter. In Enter is een prachtig botenhuis met scheepswerf gerealiseerd aan "de Lee" waar vroeger de Scheepvaart welig tierde en vele Enterse inwoners een bestaan in hadden.

Realisatie
De bouw van de nieuwe Zomp voor Hellendoorn is in juni 2014 gereed en is genoemd naar een bekende Hellendoornse schippersfamilie "de Schuttevaar". Deze platbodem heeft een lengte van 8,55 meter en een breedte van 2,25 meter. De vrijwillige scheepsbouwers, zijn ruim een jaar bezig geweest met de bouw hiervan.

 

Doelstelling
De zompvaart in Hellendoorn betekent een versterking van de historische identiteit van het gebied. Hierdoor krijgt de toeristische waarde van het gebied een geweldige impuls. Voor zowel de verblijfsrecreant als de dagtoerist ontstaat een unieke mogelijkheid om de schitterende omgeving van Hellendoorn nu ook vanaf het water te kunnen beleven.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.