Voetveer over de Regge
Aanvrager: Voetveer over de Regge
Waar: van Notter naar Zuna en terug
Meer informatie:

www.regge-dal.nl/reggeveer/

 

Projectomschrijving
Het project houdt in dat het historische veer over de Regge voor recreatieve doeleinden wordt teruggebracht. De beoogde locatie was in het verre verleden een doorwaadbare plek in de Regge. Het veer maakt het mogelijk om over de oude Postroute van Almelo naar Deventer te gaan. De oversteek met een veerpont maakt de wandeling of fietstocht tot een bijzondere beleving. De aanleg van het fiets-/voetveer maakt dat de wandelommetjes in de buurtschappen Notter en Zuna met elkaar verbonden worden en worden opgenomen in het wandelnetwerk. De mogelijkheid voor opname van het veer in verschillende fietsroutes wordt verder uitgewerkt. De pont werkt op spierkracht en kan door de gebruiker zelf worden bediend.

Realisatie
In 2008 is er een enquête gehouden onder de recreatieondernemers naar het recreatieve aanbod in de reggestreek. Veel ondernemers gaven onafhankelijk van elkaar aan dat de realisatie van een veerverbinding een belangrijke impuls zou betekenen voor het recreatieve aanbod. De veerverbinding draagt volgens de enquete bij aan de beleving en toegankelijkheid van de Reggestreek. Het idee om de veerverbinding te realiseren is ontstaan in 2005 en komt voort uit Ontdek de Reggestreek. In 2006 zijn hierover gesprekken gevoerd met verschillende belanghebbenden. In het kader van de landinrichting waren er op dat moment plannen om de loop van de Regge drastisch te wijzigen. De aanleg van een veerverbinding paste in eerste instantie niet in deze plannen..

 

Doelstelling
Terugbrengen van het voetveer over de Regge om oude en hedendaagse routes weer met elkaar te verbinden, maar ook om de Regge weer beleefbaar te maken als rivier.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.