De Rusluie in zicht
Aanvrager: Vereniging Oud Vriezenveen/Historisch Museum Vriezenveen
Waar: Vriezenveen
Meer informatie: www.oudvriezenveen.nl

Projectomschrijving


De relatie van Vriezenveen met Sint Petersburg is honderden jaren oud. Vanaf de 18de eeuw, tot aan de Russische revolutie, waren er intensieve handelscontacten. Vriezenveenze kooplieden emigreerden naar het verre Rusland.  Een drie weken lange reis leidde naar een totaal andere wereld. Aan de Nevski Prospekt werd handel gedreven in textielproducten en kleding, en later ook in wijn, tabak, thee en cacao. Leden van families  als Engberts en Ten Cate trokken op hoge leeftijd veelal weer terug naar Vriezenveen: vele luxe villa’s waren daarvan het zichtbaar resultaat.

Realisatie

Het Historisch Museum Vrienzeen toont deze geschiedenis in vol ornaat. LEADER heeft het mede mogelijk gemaakt dat de gedateerde tentoonstellingsruimte is gerenoveerd, heringericht en middels een lift toegankelijk is voor mindervaliden. Professionals uit de museumwereld hebben gezorgd voor een kwalitatief hoogwaardige inrichting. De realisatie werd mede mogelijk gemaakt door een grote groep vrijwilligers die bij het Historisch Museum Vriezenveen betrokken zijn.

 

Doelstelling

De tentoonstellingsruimte dient als hét visitekaartje van Vriezenveen om de plaatselijke én internationale geschiedenis toegankelijk te maken, en als een goede locatie om te komen tot verbetering van de handelscontacten met St. Petersburg vandaag de dag.

 
Klik op 'more' en lees over de LEADERprojecten uit Zuid Twente!.
Voorbereiding LEADER3 Zuidwest Twente.
Met LEADER
blijft het niet
bij dromen!.